Juustokakun pohjaksi tein appelsiinikakun. Appelsiinikakku on peräisin minun mummin reseptiarkistosta. Tämäki ohje kulkee suvussa ja ajattelin sen sopivan hyvin tähän tropical kakkuun. Tämän kakun tein gluteenittomana ja laktoosittomasta voista.
Appelsiinikakku
70g pehmeää voita
70 g sokeria
1 muna
70 g gluteenittomia jauhoja (semper)
1/2 tl leivinjauhetta
1/3 appelsiinin raastettua kuorta
1/3 appelsiinista puristettua mehua
Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi lisää joukkoon muna. Sekoita joukkoon jauhot, leivinjauho ja appelsiinin kuoriraaste sekä appelsiinin mehu. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele pohja ja osa reunaa voilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita.
Paista uunissa 200*C n. 10-15 min.
Tällä ohjeella n. 26 cm halkaistuun vuokaan tuli n. 1 cm pohja. Mikäli haluat paksumman pohjan voit tuplata annoksen.
Tropicalkakun täyte
1,5 Limen puristettu mehu
1 Sitruunasta puristettu mehu
1 Appelsiinista puristettu mehu
1 dl sokeria
1 rkl mangososetta (mie laitoin ihan pilttiä)
200g mascarbonejuustoa
200g appelsiinituorejuustoa
n. 50 g vaniljatuorejuustoa
6 dl vispikermaa
1/2 dl tomusokeria
8 liivatetta
Laita irtopohjavuoan pohjalle appelsiinikakunpohja. Purista sitrushedelmien mehu kattilaan ja mittaa joukkoon myös sokeri ja mangosose. Laita liivatteet likoamaan ja kuumenna sillä välin neste. Älä kuitenkaan kiehuta. Lisää joukkoon n. 5 minuuttia kylmässä vedessä lionneet liivatteet.
Valmista vaahto. Mittaa kulhoon mascarbone, tuorejuustot, vispikerma ja tomusokeri. Vatkaa vaahdoksi. Kyllä nämä vatkaantuu porukassa hyvin. Lisää jäähtynyt neste-liivateseosjoukkoon. Neste on sopivaa, kun se on kädenlämpöistä.
Kaada valmis täyte pohjan päälle. Tasoita ja anna hyytyä.
Sitten vielä loppusilaus kiille.
2 liivatetta
1/2 limen mehu
1/2 sitruunan mehu
1/2 appelsiinin mehu
2 rkl sokeria
2 rkl mangososetta
Purista mehut kattilaan ja lisää joukkoon sokeri ja mangosose. Liota liivatteita kylmässä 5 min ja lisää ne sitrusnesteen joukkoon. Anna jähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää kakunpäälle ja anna hyytyä.
Koristella tämä komeus kannattaa juuri ennen tarjoilua, jotta ei käy niin ko mulle kävi. Eli sokkerimassakukkaset ja marengit suli tuohon päälle. Pari tuoretta mansikka olis kyllä antanu kakulle ihan eri säväyksen. Tällä mentiin nyt mitä kaapit sisälleen kätki. Tämä on niin hyvää vaikkapa äitienpäiväksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti