torstai 21. syyskuuta 2017

MERIPOJANLAATIKKO

MERIMIESPATA, JAUHELIHALAATIKKO, MERIPOJANPATA

DSC_0809.JPG


Mie tykkään tehä ruokaa ja lähinnä tullee kokattua perheelle ns. tavallista kotiruokaa. Yhele ei saa olla mausteita, yks ei syö kasviksia, toinen ei syö sipulia, kolmas ei syö juuri mittään mitä tarjotaan. Aina on joku jollu ruoka ei kelpaa. Tässä on kuitenki yksi ruoka mikä kelpasi ainaki yhdelle lapselle eli jauhelihalaatikko.

Jauheliha taipuu kyllä moneen ruokaan, lisukkeeseen, piirakkaan, pitsaan ja vaikka mihin. Se on ainaki meän jääkaapin / pakasteen luotto raaka-aine. Jauheliha tirisee paistinpannulla ainakin kerran viikossa. Nyt syksyn myötä huomaan, että monet perinteiset kotiruoat nostavat päätään kesän jäljiltä. Tämän perus jauhelihalaatikon raaka-aineet löytyy ainaki meilä melkeimpä vakiona kaapista. 



MERIPOJANLAATIKKO ELI JAUHELIHALAATIKKO

2 sipulia
10 pottua 
2 porkkanaa
400 g rasia jauhelihhaa
7,5 dl lihalientä
sulatejuustoa 

* Kuori, leikkaa sipuli viipaleiksi. Isot sipuliviipaleet on helppo nostaa ronkelimmanki syöjän lautaselle syrjään. Paista sipulit pannulla niin, että sipuli pehmenee ja saa hiukan väriä pintaan. Siirrä sipuli toiseen astiaan ootteleen.

* Ruskista jauheliha kunnolla ja mausta oman maun mukaan. Suolaa ei kannata lisätä ( lihalimessä sitä kyllä löytyy). Samaan aikaan kuori potut ja porkkanat. Viipaloi perunat kulhoon ja perunoihin lisäsin persiljaa. 

* Öljyä vuoka ja lado pohjalle n.2/3 osa perunaviipaleista, perunana päälle porkkanat, sitten jauheliha ja paistettu sipuli. Sipulin päälle tuorejuustonokareita ihan oman maun mukaan. Lopuksi vielä loput perunat ja lihaliemi.


Laatikko uuniin. Uunin lämpötila saa olla aluksi 225* noin 30 min. Tunnin paistoin jälkeen laskin uuninlämpöä 180 - 200* asteeseen annoin olla noin tunnin vielä. Mie tykkään ite, että tämmönen laatikko saapi olla aika rapsakka pinnalta eli väriä saapii olla niin, että perunat on kullanruskeita ehkä jopa yhtä astetta tummempia.

Tässäpä mainio kotiruoka. Meilä yksi ilmoitti tämän olevan hänen lempiruokaa. Jes kerranki lykästi. Tästä riitti hyvin viidelle ja jäi vielä kotijoukoille lämmitettävää seuraavalle päivälle. Hyvin maistuu ja kohtapa melkein paranee lämmittäessä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Kylläpä on vierähtänyt tovi edellisestä. Täytynee alkaa virittelemään tätä blogia uudelleen henkiin uusilla aatteilla ja tuulilla. Ki...