Mustikkamurupiirakkaa
Perjantaina siivotaan ja sitten sotketaan. Usein perjantaina on viikkosiivouksen aika. Kun koti on oorningissa niin sitten alkaakin jauhopeukaloa kutkuttaan.
Mustikkamurupiirakan leipominen on ollut mielessä jo tovin, joten nyt olikin jo korkea aika ilahduttaa jälkikasvua makealla marjapiirakalla. Mustikoita ei tarvinnut metsään asti lähteä poimimaan, vaan pakasteen kätköistä löytyi sopivasti vielä viime vuoden satoa.
Tämä piirakka on kyllä nopea tehdä lyhyelläkin varoajalla. Tällä ohjeella tulee yksi uunipellillinen. Piirakka ei ole mitenkään kovin korkea. Mikäli mieli tekee korkeampaa piirakkaa voihan ohjetta hiukan suurentaa vaikka yhden kananmunan verran.
Tämä piirakka on kyllä nopea tehdä lyhyelläkin varoajalla. Tällä ohjeella tulee yksi uunipellillinen. Piirakka ei ole mitenkään kovin korkea. Mikäli mieli tekee korkeampaa piirakkaa voihan ohjetta hiukan suurentaa vaikka yhden kananmunan verran.
MUSTIKKAMURUPIIRAKKA
200 g sulaa voita
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
3 munaa
2 dl maitoa
Päälle mustikoita ja muutama mansikka.
Uuni lämpenemään 200*
Kuivataineet sekoitetaan keskenään ja lisätään juokseva voi. Seoksen tulee olla hienoa murumaista. Tässä vaiheessa otetaan n. 3 dl muruseosta syrjään ja sekoitetaan loppuosaan kanamunat ja maito. Taikina leivinpellille. Päälle ripotellaan mustikat sekä mansikat ja lopuksi syrjään laitettu muruseos riopotellaan marjojen päälle.
Piirakkaa paistellaan 15 - 20 minuuttia.
Valmiin piirakan kanssa maistuu hyvin perinteinen kylmä vaniljajäätelö.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti