torstai 5. lokakuuta 2017

Korvapuustipäivä

HERRATUNAIKA, ETTÄ OIKEIN KORVAPUUSTIPÄIVÄ


Korvapuustipäivä. Mie läräisn aamula facea ja sielä se joku ilmotti, että tänhään kansainvälinen korvapuustipäivä. Korvapuusti jäi kyllä miehleen heti. Käväsimä kuitenkin lenkillä ja siinä se ajatus sitten vahvistu ja kirkastu korvapuusteja koululaisille. 

 Kotona kaivoin kaappia. Voita löytyy, kardemummaa löytyy, jauhoja on, kuivahiivaa on ja muniaki löyty, mutta mie unohin. Oikeastaan oikea nisutaikina ei tarvi munaa. Niin se äitiki sanoo, että mummi ei ikinä perus nisutaikihnaan munia tuhlaau. Oikeassa oli. Korvapuustipäivänä syyhän korvapuusteja ihan koko päivän: Välipalalla, päivällisellä tais siinä joku korvata jopa päivän ruoan korvapuustilla ja vielä iltapalaksi korvapuustia. Oos se niin vaarallista?





Pullataikina


n. 12 dl vehnäjauhoja
2 pss kuivahiivaa
1 rkl kardemummaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 rkl suolaa
200 g sulaa voita

Laita taikinakulhoon n. 9 dl jauhoja, kuivahiivat, sokeri, kardemumma, suola. 
Sekoita ja laita kulho yleiskoneeseen ja kaada sekaan vesi 42*c. Mie laitan niin kuumako hanasta saa. Nyt annetaan yleiskoneen hoitaa homma ja vaivata taikina.
Lisää sitten voi ja loput jauhot. Vaivaa niin kauan, että taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota puolisen tuntia ja leivo puusteiksi. Anna korvapuustien kohota pellillä. Voitele halutessa kananmunalla ja pinnalle raesokeria. 

Pikkupullat paistellaan 225*c n. 10 min. Malta vielä hetki anna hiukan jäähtyä. 

Onneksi oli korvapuustipäivä :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Kylläpä on vierähtänyt tovi edellisestä. Täytynee alkaa virittelemään tätä blogia uudelleen henkiin uusilla aatteilla ja tuulilla. Ki...