torstai 2. marraskuuta 2017

LÄTTÄLEIPÄ, PANNURIESKA

LÄTTäLEIPÄÄ



Hei. Soppa 365 sivustolla törmäsin lättäleivän ohjeeseen. Tarvitaan vain neljä ainesta ja paistinpannu. Onni onnettumuudessa, että kotona leipä oli loppu. Kaapista löyty myös kaikki ainekset, joten pyöräytin kokeeksi lättänät. Onko nämä lättäleipiä, lättyleipiä vai pannurieskoja? Mulle ehkä pannurieskoja. Tässäpä ohjetta mikäli jollakin muulla heräsi kiinnostus lättänöihin. 

LÄTTÄLEIPÄ

7 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1 rkl leivinjauhoja
500 g turkinjugurttia

Sekoita kuviat aineet keskenään. Lisää joukkoon turkin jugu ja sekoita. Yleiskone hoiti tämän homman ja ei menny kauan.



Tällä ohjella taikina oli minun makkuun vähän liian tiivistä, mutta kyllä näilä leivillä yhen kauppareissun välttää. Ens kerralla vähennän jauhon määrää. 


Ota taikinasta palleroita ja kauli ohuiksi vähän niinko rieskasiksi. Harmi tästä vaiheesta en muistanut ottaa kuvvaa. Mie vielä revin kahtia ko tuntu, että leivistä tuli niin isoja. Tuli oikeastaan kauniimpia, kun ovat kotosen rosoisia. Ja tänhään me söimä näitä ruoaksi. En kehanu keitellä sen kummemmin. Joskus näinki.

Paistele leivät kuivalla pannulla kypsiksi. Näppärästi paistu mulla ensin 9 mikä suurin lämpö meillä. Pienensin lämpöä sinne 7 - 6. Vähän vaihtelin välillä. 

Hyvin upposi ja läpit tykkää tuoreesta leivästä. Tuore lämmin leipä ei kyllä kaipaa päälle ko kylmän voin. Nyt tuli miehleen, että oiskoha hyvää esimerkiksi jonkin yrittivoin kanssa?


Tästä linkki vielä alkuperäiseen ohjeeseen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Kylläpä on vierähtänyt tovi edellisestä. Täytynee alkaa virittelemään tätä blogia uudelleen henkiin uusilla aatteilla ja tuulilla. Ki...