tiistai 21. marraskuuta 2017

Makkaraperunavuoka eli nikkaroitu nikkarinvuoka

NIKKARINVUOKA ELIKKÄ MAKKARAPERUNAVUOKA


Törmäsin nettiä plärätessä nikkarinvuoka ruokaohjeeseen. Oli kuulema mahottoma suosittu ruoka ja monet olit kehuhnee. Mie aattelin, että hyvälä tuurila tämä saattas upota. Tämä vuokaruoka syntyi mukavasti ns. tähteistä ja edullisista raaka-aineista. Mie vähän muuttelin alkuperäistä ohjetta, ko meilä ei syä sipulia. Kaapista löysin vain yhen tomaatin ja tuhosin sen tähän, mutta kotiraati oli sitä mieltä, että tomaattia tähän ruokaan jatkossa tartte laittaa.

NIKKARINVUOKA


n. 5 keittettyä pottua
1 1/2 Lenkki
(Tomaattia)
1 prk Juustonen ruokakerma
2 munaa
juustoraastetta

Viipaloi potut ja lenkki. Lado ne vuokaan vuorotellen. Päälle juustoraastetta oman maun mukkaan. 



Riko kulhoon kananmunat ja vatkaa sekasin kerman kanssa. Halutessa voi tietenki laittaa vaikka pippuria tai muuta itele mieleisä maustetta. Meilä on niin ronkelia sakkia huushollissa, että mausteitten häätyy olla näkymättömiä.


Kaada vuokaan muna-kermaseos. Paista vuoka uunissa 200* n. 30 min, niin että pintaa saa kauniin värin. 



Meillä yksi ei tykäny, mutta muut kehuit, että hyvvää tämäki oli. Eli neljä viiestä liputti tämän puolesta ja se on hyvä prosenttimäärä. Eli jatkoon menee. Mie tehen tätä toistekki. Valkoki sai tähteet ja söi hyvälä ruokahalulla. Tämän vuoan voi teheä edellisenä päivänä valhmiiksi niin, että paistaa seuraavana päivänä. Tämä ei ihan vartissa valmistu, mutta on nopea, helppo ja edullinen ruoka. Bon apetit. 

Alkuperäseen ohjeeseen pääset tästä: 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Kylläpä on vierähtänyt tovi edellisestä. Täytynee alkaa virittelemään tätä blogia uudelleen henkiin uusilla aatteilla ja tuulilla. Ki...