Tervehdys. Lumi on peittänyt maan ja kyllä se Joulun fiilis alkaa jo nostamaan päätä. Perjantaina vietimä ensimmäiset pikkuiset Joulut kera ihanien vaimojen. Mie ja minun ystävät nuoruuesta yritämä kokkoontua kerran pari vuoessa. Ajan saatossa porukasta on pari tipahtanu ja yksi muuttanu etehlään. Tänä vuona mie tahoin vaimot tänne meile. Kläpit vein hoittoon ja mies sai hääön illaksi. Mikäpä sen mukavampi ko suunnitella juhliin pientä tarjottavvaa, passata sopivasti ja turista mukavia. Kyllä nauroima.
Alkuun tervetuliasjuoma. Kerran yks meistä mietti ääneen: Minkähän laista se on se munatoti? Eipä sitä ole iteläkkään tullu maistettua ennen. Kotoa ei kaapista sopivia laseja löytynyt, joten nyt sain tilaisuuden investoida kauniisiin pieniin jalallisiin laseihin, Näistä voi tulevaisuudessa tarjoilla myös jälkiruokaa.
Munatotin ohjeen löysin googlettamalla täältä .
Alkuun tervetuliasjuoma. Kerran yks meistä mietti ääneen: Minkähän laista se on se munatoti? Eipä sitä ole iteläkkään tullu maistettua ennen. Kotoa ei kaapista sopivia laseja löytynyt, joten nyt sain tilaisuuden investoida kauniisiin pieniin jalallisiin laseihin, Näistä voi tulevaisuudessa tarjoilla myös jälkiruokaa.
Munatotin ohjeen löysin googlettamalla täältä .
Mieki laitan ohjeen vielä tähän. Tämä oli hyvä ja helppo tehhä. Suosittelen itte eppäilin ettei voi olla hyvvää, mutta toisin kävi.
Munatoti
4 dl maitoa
2 dl kermaa
4 keltuaista
1 dl fariinisokeria
kanelia
muskottipähkinää
1/2-1 tl vaniljasokeria
2 dl branyä
1 prk kermavaahtoa
Vatkaa kerma vaahdoksi.
* Mittaa maito ja kerma kattilaan kuumenna kunnes höyrystyy.
* Laita toiseen kattilaan keltuiset ja fariinisokeri. Vatkaa ja kuumenna kunnes sokeri on liennut keltuiasiin.
* Yhdistä keitokset ja lisää mausteet.
* Annostele laseihin ja tämä riitti hyvin meille kuudelle. Pursota päälle kermavaahto ja ripautta päälle tummaasuklaata tai vaikkapa kaakaojauhetta.
Pääruoaksi eräs ystäväni toi tomaattista pastaa, josta minulla ei ikäväkyllä tullu otettua kuvvaa.
Mikäpä sen Italialaisen ruoan jälkeen passaa paremmin, kuin ihana Tiramisa. Tiramisu on kyllä yks minun lemppari jälkkäri ja tällä ohjeella olen tehny sen monia kartoja. Nyt, kun elethään tätä Suomi100 teema vuotta niin ajattelin, että vähän Suomen mettän antimia mukkaan. Mustikkamelba passasi kyllä mainiosti tämän Italiaanon rinnalle.
Tämä kuva ei kyllä imartele tätä jälkkäriä, mutta tällä mennään nyt. Ens kerralla sitten parempi kuva
Näitä tarvitset paitsi minun misuun riitti yksi Savoiard paketti.
TIRAMISU
Kostutukseen:
n. 1 1/2 dl kahvia saapi olla vahvaa kahvia
1/2 Disaronno likööriä
1 pkt Savoiard keksiä
400 g mascarbonea
6 kananmunaa
6 rkl sokeria
* Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
* Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi.
* Vatkaa keltuiset ja sokeri vaahdoksi.
*Lisää mascarbone keltuaisiin.
* Lisää valkuiaiset mascarbone-keltuisvaahtoon, sekoita hellästi ja varovasti.
Lado vuoan pohjalle keksit. Kostuta noin. 1 rkl kahvi-likööriä per keksi.( Liköörin voi jättää pois)
Laita keksien päälle täytettä niin, että ne peittyvät. Lado toinen kierros keksiä ja kostuta ne. Kaada päälle loppu täyte. Laita jääkaappiin tekeytymään. Ei haittaa vaikka olis yön jääkaapissa. Koristele tummalla kaakaojauholla.
Onneksi tätä jäi vielä aamuksi. Nam
Tässä vielä mustikkamelban ohje
n. 3 dl pakastemustikoita
1 1/2 dl tomusokeria
Sulata mustikatta ja soseuta sauvavatkaimella. Laita mustikat ja tomusori kattilaan ja kiehauta. Tähänki vois sopia tilkkanen esim. mustikkalikööriä. Anna jähtyä ja melba on valmis.
Oli kyllä ihana taas nähä ystäviä ja tällä jaksaa taas pitkälle. Mie lähen nyt rääppihmään tuota tiramisua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti