maanantai 25. joulukuuta 2017

HYVÄÄ JOULUA


Valko toivottellee kaikille lämmintä ja iloista Joulua


Joulun kahvipöytään tein tämmöisen piparisen nakkukakun

Perus kakkupohja


5 munaa
1 muumi mukillinen sokeria
1 muumimukillinen vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta 
2 tl kardemummaa

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi 
Lisää joukoon keskenään sekoitetut kuivataineet
Taikina vuokaan ja paistetaan noin 50 min

Kakun täytteenä


4 dl vispikermaa vaahotettuna
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 prk piparkakkurahkaa
1 rs mascarbonea

Vatkaa kerma vaahdoksi
Lisää piparkakkurahka
sekoita tuorejuusto ja mascarbone keskenään ja lisää kerma-rahkaan.
Tarvittaessa voi lisätä sokeria. 

Lisäksi kaupan valmista kinuskikastiketta 1 prk, piparkakkumurua, karpaloita




Molempiin kakun väleihin kermaseosta ja sen päälle kinuskikastiketta, piparkakkumurua ja karpaloita. Minun kakussa on kaksi väliö. Mikäli karpaloista ei perusta soppii tähän hyvin vaikka puolukka tai mennee tämä hyvin ilman marjojaki. 

Kakun päälle vatkasin vielä yhen purkin vispikermaa ja maustoin sen kinuskikastikkeella

Kakun pinnalla koristeena piparkkuja, karpaloita ja valkosuklaarouhetta
Oli hyvvää.



Tässä vielä jälkikasvun luomus. Makeaa Joulun aikaa. Tammikuussa voi sitten siirtyä astetta keveämpään ruokavalioon. Nyt nautima vielä Joulun herkuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Kylläpä on vierähtänyt tovi edellisestä. Täytynee alkaa virittelemään tätä blogia uudelleen henkiin uusilla aatteilla ja tuulilla. Ki...