keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Kinderpiirakka


Kinderpiirakka, luxuspiirakka, suklaapiirakka rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tämä vie isommanki makean nälän jo pienellä palalla. Piirakan tein gluteenittomana. Gluteenittomina tykkään käyttää semperin luontaisesti gluteenittomia jauhoja. Mikäli haluat käyttää tavallisia vehnäjauhoja, suhde on saman. 5 dl gluteenittomia jauhoja = 5 dl vehnäjauhoja. 

Tätä suklaapiirakkaa tulee tehtyä aina silloin tällöin ja nyt päädyin tekemään tarun taikakakut ohjeella. Aluperäinen ohje löytyy Tarun taikakakut blogista


Kinderpiirakka 

gluteeniton

6 dl sokeria
5 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaota

3 dl kiehuvaa vettä
300g sulaa rasvaa
4 kanamunaa

Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää joukkoon vesi ja rasva sekä lopuksi kanamunat. Nopeasti taikina sekaisin. Mie käytin sähkövatkainta, mutta ilmanki ois pärjäny. Taikina on aika löysää, mutta lopputulos on hyvä.


Kaada taikina pellille ja paistellaan uunissäa 200*c  n. 30 -35 min. 


Kinderpiirakan voikreemi


150 g pehmeää voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

2 keltuiasta

Vatkaa voi, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahoksi ja lisää lopuksi keltuaiset. Levitä greemi hyvin jähtyneen piirakkapohjan päälle. 


Piirakka kylmään niin, että voikreemi jähtyy ja kovettuu. 

Piirakan päälle sulatettaan noin. 220 g maitosuklataa. Sulata suklaa mikrossa aina välillä sekoittaen. 
Sulanut suklaa kaadetaan piirakan päälle. Tässä kohtaa kannattaa olla varovainen, että suklaa ei ole liian lämmintä. Sulatin päälle vielä n. 8 palaa valkosuklaata ja muutaman palan rouhin päälle koristeeksi. Nyt pääsiäisen aikaa tämän komeuden vois koristella pääsiäiskarkeilla. 



Kahvin ystäville varmaan maistuu kahvi tämän herkun kanssa. Mie en kahvista perusta.  Mennee tämä ilman kahviaki. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Kylläpä on vierähtänyt tovi edellisestä. Täytynee alkaa virittelemään tätä blogia uudelleen henkiin uusilla aatteilla ja tuulilla. Ki...