Laitan ohjeen myös tähän
Melanzane
n. 800g munakoisoa
Öljyä
suolaa
4 mozzarellaa
parmesaania raastettuna
Viipaloi munakoiso n. 1/2 cm kiekoiksi. Levitä viipaleet leikkuulaudalle ja ripottele päälle suolaa eli itketetään munakoisoja n. 1/2 tuntia. Sillä aikaa tee tomaattikastike.
Tomaattikastike
1 sipuli pilkottuna
3 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
2 tölkkiä kuorittuja tomaatteja
2 rkl tomaattisosetta
1 tl balsamiviinietikkaa
2 tl sokeria
1 tl basilikaa
1 tl suolaa
mustapippuria
1 dl tuoretta basillikaa
Kuullota sipuli ja valkosipulit pannulla öljyssä. Lisää joukkoon tomaatit ja riko niitä lastalla hiukan. Lisää joikkoon tomaattisose, sokeri, basilika,suola ja mustapippuri. Riko basilikan lehet käsissä pienemmiksi ja lisää joukkoon. Keittele n. 30-40 min.
Paista munakoisot pannulla tai uunissa grillivastuksilla niin, että ottavat värin pintaan. Ite tein tämän uunissa. Olis kyllä pannulla tullut parempia.
Viipaloi 4 mozzarellaa viipaleiksi.
Lado vuoan pohjalle kerros munakoisoviipaleita ja päälle tomaattikastiketta. Tomaattikastikkeen päälle ripottele tuoretta basilikaa ja mozzarella viipaleita kerros sekä parmesaaniraastetta.
Lado näitä kerroksia vielä pari. Itse käytin kevyt mozzarellaa ja kyllä se vain on niin, että kyllä se ehta aito kunnon mozzarella tekisi tästä ruoasta vielä paremman. Viimäiseen kerrokseen tulee mozzarellaa
Koko komeus ruunataan Parmesaaniraastellaa
Nyt vielä uunin 200* asteeseen annetaan paistua n. 40 min.
Tässäpä ruoka vaikka illanistujaisiin. Tätä kelpaa tarjota kyllä vieraille. Itse kaipasin kyllä sitä patonkia tähän, mutta minkäs teet, kun on painonpudotus menossa ja leivät pannassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti