tiistai 3. heinäkuuta 2018

Jämäsalaattia


Couscous on meillä semmonen raaka-aine, jota ei juuri ole ruokapöydässä nähty. Couscousista tulee näppärä salaatti ja sopii hyvin näin kesällä syötäväksi. Raaka-aineeksi kelpaa hyvin se mitä kaapinkätköistä löytyy. Jälleen kerran ruoka, joka oli meilä enemmän naisväen mieleen. Vaikka poikaset ei tätä salaattia kannattaneet, niin kyllä me tytöt tehemä tätä vielä toistekki. Sopivaa kesäruokaa, ei niin raskasta ja tullee näppärästi. 

Couscous salaattia


3 dl couscousia
3 dl nestettä, kana tai kasvislientä
Purkkiananasta pilkottuna, kananmuna, kesäkurpitsaa, paprikaa ja persikkaa. 
Tähän voi laittaa ihan mitä vain. 
Paistettua kanaa

Keitä neste ja kanaliemi. Mittaa couscous vuokaan ja kaada päälle kuuma neste. Peitä kelmulla tai jollain muulla. Pilko sillä välin muut tarvikkeet.
Haravoi couscous haarukalla irralliseksi ja lisää joukkoon muut ainekset. Sitruuna varmaan antais tälle hyvän säväyksen. Patonkiakaan ei kannata tämän ruoan kanssa unohtaa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Kylläpä on vierähtänyt tovi edellisestä. Täytynee alkaa virittelemään tätä blogia uudelleen henkiin uusilla aatteilla ja tuulilla. Ki...