perjantai 5. lokakuuta 2018

Juustosarvia


Aika harvoin tulee leivottua täytettyjä sarvia. Tällä kertaa tein kahden laisia. Puolet juustolla ja puolet salami-paprika-juustotäytteellä. Sarvet on oiva tarjottava illanistujaisiin, mutta myös helppo eväs, kun lähtee reissuun. 

Näiden sarvien alkuperäinen ohje on valion sivuilta, jonne pääset TÄÄLTÄ. Minusta tällä ohjeella tulee hyvän makuisia, pehmeitä ja helposti leivottavia sarvia. Sarvia tällä ohjeella tuli 32 kpl. Sarvethan voi täyttää oman maun mukaan ja mitä kaappien kätköistä löytyy.



Juustosarvet

4-5 dl juuston makuista makukermaa
(1 dl maitoa/vettä)
1 tuorehiiva
1 tl suolaa
2 tl sokeria
n. 12 dl vehnäjauhoja
100g sulaa voita

Lämmitä neste (5dl) kädenlämpöiseksi. Liota hiiva nesteeseen. Lisää nesteeseen kuivataineet ja sula voi. Vaivaa taikina. Itse teen taikinan koneella ja vaivaan niin kauan, että taikina alkaa irtoamaan kulhon reunoilta. 
Anna taikinan kohota puolisen tuntia.

Tällä välin valmista täyte. Minä tein puolesta taikinasta meetvursti-paprika-juustotäytteisiä.
Taisin laittaa viisi siivua metukkaa, palan paprikaa ja juuston kannikan. Pilkoin kaikki pieniksi ja sekoitin. 
Osaan laitoin pelkkää juustoraastetta ja sen suoraan pussista.

Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä palloiksi.


Kauli pallo ympyrän muotoiseksi ja jaa kahdeksaan osaa. Täytä haluamallasi täytteellä.  


Kääri rullalle, anna kohota, voitele kananmunalla.


Paista uunissa 200*C n. 10 min. 


Juustosarvissa päällä juustoa ja metukkasarvissa ei mitään. Lapset tykkäsi juustosarvista ja metukkasarvet oli enemmän aikuisten makuun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Kylläpä on vierähtänyt tovi edellisestä. Täytynee alkaa virittelemään tätä blogia uudelleen henkiin uusilla aatteilla ja tuulilla. Ki...