keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Marengit

MARENGIT


Hei. Isänpäiväksi leivoin myös marenkeja. Valkuaiset jäit yli vaniljasoosista, joten siinä syy marenkien valmistamiseen.  Tokihan mie olisin voinu koiralle kypsentää valkuaiset, mutta nyt tehtiin makeaa marenkia. Muistan kerran nuoruudessa, kun olin kaverin tykönä synttäreillä. Kaverin äiti oli tehny marenkeja. Ne oli jumalaisen ihania. En ollu ennen maistanu moisia herkkuja. Onhan nuo kyllä aika hyviä ja varsinki lapset tykkäävä.  

Nämä marengit pääsi isänpäiväkakun koristeeksi ja loput katosi yksi kerrallaan purkista. 

Marengit

6 valkuaista 
3 dl sokeria 

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri pikkuhiljaa niin, että se liukenee vaahtoon. Sitten jännitetään miten käy, kun kulhon kääntää ylösalaisin. Valmista taikina pysyy kulhossa. 


Pursotellaan marengit pellille. Lapsukaisetkin pääsi kokeilemaan pursottamista. 



Marengit paistoin kaikki kolme pellillistä samalla kertaa kiertoilmauunissa 100*c ja noin 1h30 min. 

Valmista tuli ja hyviä oli. Pienet kädet kävit tiuhaan purkilla. Marengin leipominen ei maksa, kuin vaivan ja tähteiksi jääneet valkuaiset saa helposti hyötykäyttöön.


Jäljelle jäi vain muruset. Eiköhän tässä katseet käännetä pikkuhiljaa Jouluun päin. Ainakin blogin ulkoasun muutin Joulun punaiseksi.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Kylläpä on vierähtänyt tovi edellisestä. Täytynee alkaa virittelemään tätä blogia uudelleen henkiin uusilla aatteilla ja tuulilla. Ki...