Itsenäisyyspäivä meni ja arki tuli. Mulla on tässä ollu käynnistys ongelmia ja kameran ja koneen välinen kuvien siirto on tökkiny.
Itsenäisyyspäivänä tein perinneruokaa hirvikäristystä. Jälkkäriksi kermaista pannacottaa ja sen ohjeen nyt aattelin jakaa teän kanssa. Olihan tuo ihanaa tuo pannacotta. Hyvää ja erittäin helppoa soppii hyvin jälkkäriksi näin Joulunaikaan.
GLÖGIPANNACOTTA
4 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
Glögikiille
3 dl glögiä
3 liivatelehteä
Laita pannacotan liivatelehet likoamaan kylmään veteen ( n. 5 min).
Mittaa kattilaan kermä, maito, sokeri ja vaniljasokeri. Anna kiehahtaa.
Lisää liivatteet.
Annostele jälkiruokakulhoihin. Tästä määrästä tuli sopiva määrä kuudelle.
Laita kylmään.
Anna pannacotan jähmettyä.
Valmista glögikiille.
Laita liivatteet likomaan kylmään veteen.
Kiehauta glögi ja lissää kuumaan glögiin liivatteet. Anna jähtyä kunnolla. Itte en malttanu ja sehän kyllä kostautui lopputuloksessa. Itse mittasin 1/2 dl per annos glögilientä ja minusta se oli sopiva. Nosta annokset kylmään ja anna hyytyä. Valmiin pannacotan päälle murustelin hiukan piparkakkua. Myös valkosuklaa olis sopinu hyvin koristeeksi.
Kermainen pannacotta on kyllä ihana pehmeä jälkkäri ja mikäli glögistä ei tykkää, niin tähänhän sopis vaikka karpalomehu.
Onnea vielä 100-vuotias suomi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti